Mięsa i wędliny

Słownik zawiera ponad 250 kategorii tematycznych. Kliknij tutaj, aby poznać wszystkie pozostałe kategorie.

 

 

baranina - Hammelfleisch n
befsztyk - Beefsteak n
befsztyk tatarski - Tatarbeefsteak n
boczek - Speck m
boczek wędzony - Räucherspeck m
cielęcina - Kalbfleisch n
drób - Geflügel n
dziczyzna - Wild n
dziczyzna - Wildfleisch n
gęsi smalec - Gänseschmalz n
golonka - Eisbein n
jagnięcina - Lammfleisch n
kiełbasa - Wurst f
kurczak - Hähnchen n
łopatka - Schulter f
mięso - Fleisch n
mięso rosołowe - Suppenfleisch n
mięso z królika - Kaninchenfleisch n
ozór - Zunge f
parówka - Würstchen n
pasztet - Pastete f
pasztetówka - Leberwurst f
polędwica - Filet n
polędwica (mięso) - Lende f
polędwica (mięso) - Filet n
polędwica (pieczeń) - Lendenbraten m
przepiórka - Wachtel f
rumsztyk - Rumpsteak n
salami - Salami f
salceson - Presskopf m
sarnina - Rehfleisch n
słonina - Speck m
smalec - Schmalz n
sznycel - Schnitzel n
szynka - Schinken m
szynka gotowana - Kochschinken m
wątroba - Leber f
wątrobianka - Leberwurst f
wieprzowina - Schweinefleisch n
wołowina - Rindfleisch n
żeberka - Rippchen f

 


O autorach

Opublikowano: 05.02.2016

Bartosz Narożny
Redaktor naczelny


Alkoholverbot an öffentlichen Plätzen

Goethe-Zertifikat B2 - Sprechen: Alkoholverbot an öffentlichen Plätzen

Czytaj więcej

Goethe-Zertifikat B2: Egzamin ustny

Część ustna egzaminu Goethe-Zertifikat B2 składa się z dwóch części i trwa około 15 minut.

Czytaj więcej

Oferta - Klienci indywidualni

Każde z naszych starannie przygotowanych szkoleń językowych charakteryzuje indywidualne i kompleksowe podejście do kursantów, z którymi współpracujemy.

Czytaj więcej