Pieczywo

Słownik zawiera ponad 250 kategorii tematycznych. Kliknij tutaj, aby poznać wszystkie pozostałe kategorie.

 

 

bagietka - Baguette n
bochenek chleba - Brotlaib m
bułka - Brötchen n
bułka - Semmel f
bułka - Schrippe f
bułka paryska - Kaviarstange f
bułka paryska - Baguette f n
chałka - Hefezopf m
chleb - Brot n
chleb chrupki - Knäckebrot n
chleb grzankowy - Toastbrot n
chleb pełnoziarnisty - Vollkornbrot n
chleb pszenny - Weißbrot n
chleb razowy - Schwarzbrot n
chleb razowy pełnoziarnisty - Vollkornbrot n
chleb tostowy - Toastbrot n
chleb żytni - Roggenbrot n
czerstwy - trocken
czerstwy - altbacken
grzanka - Toast m
precel - Brezel f
rogalik - Hörnchen n
sucharek - Zwieback m

 


O autorach

Opublikowano: 05.02.2016

Bartosz Narożny
Redaktor naczelny


Oferta - Klienci indywidualni

Każde z naszych starannie przygotowanych szkoleń językowych charakteryzuje indywidualne i kompleksowe podejście do kursantów, z którymi współpracujemy.

Czytaj więcej

Perfekt z "haben" czy "sein"

Tworzenie czasu Perfekt wymaga wyboru odpowiedniego czasownika posiłkowego: "haben" lub "sein". Użycie zależy od rodzaju czasownika i jego znaczenia. W tym artykule wyjaśniamy zasady stosowania "haben" i "sein" oraz podajemy przykłady, aby ułatwić naukę.

Czytaj więcej

Perfekt. Aufgabe 1.

Ćwiczenie pisemne polegające na uzupełnieniu brakujących czasowników w czasie Perfekt.

Czytaj więcej